Siyaset

Arduç: “Kayıt Ücretleri Velilerin Belini Büküyor”

Arduç: “Kayıt Ücretleri Velilerin Belini Büküyor”

6 Eylül’de başlayacak yeni eğitim öğretim yılı öncesi devlet okullarından istenen kayıt paraları velilerin belini bükmeye devam ediyor. Her ne kadar geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Devlet okullarında kayıt ücreti alınmadığını söylese de çocuklarını okullara kayıt ettiren veliler, kayıt için ödedikleri makbuzları sosyal medya üzerinden paylaşarak Milli eğitim bakanlığını bu konuda denetim yapmaya çağırıyor

BAKAN ÖZER UYUYOR

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Caner Arduç, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’ in “kayıt için asla bağış olmaz, bunu bakanlık olarak takip edeceğiz” demesinin üzerine “kayıt ücretleriyle ilgili hiçbir denetim yapılmıyor. Veliler isyanda, Bakan Özer Uyuyor bırakın kayıt ücreti alınmamayı bazı okullar kayıt ücretleri belli olmadığı için, bir süre öğrenci kaydı almadı” dedi.

KAYIT ÜCRETİ ALTINDA İNSANLAR GASP EDİLİYOR

Devlet okullarının kayıt ücretleri altında Velileri gasp ettiğini söyleyen CHP Gençlik Kolları Genel Başkan yardımcısı Caner Arduç birde dekont paylaşarak, “gizli saklı değil, dekont gelmeden kayıt alınmıyor. İzmit’te Ford Otosan ortaokulu yarı dönemlik kayıt parası 750 TL dönemlik 1500 TL alıyor” dedi. Okul masrafları için zaten bir dünya yük altına giren Velilerin, birde kayıt ücretleriyle belinin büküldüğünü söyleyen Arduç, “yazıktır, günahtır bu milletin cebinden artık elinizi çekin” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica