Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

İstanbul Hârezmî Şenlikleri’nde Bursa’yı temsil ettiler

Bursa’nın Gemlik ilçesinde Şehit Mehmet Güngör İlkokulu, İstanbul Hârezmî Şenlikleri’nde Bursa’yı temsil etti.

Tarık ŞEKER / BURSA (İGFA) – 2021-2022 yılı Harezmi Bursa uygulama okullarından olan Gemlik Şehit Mehmet Güngör İlkokulu, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü temsil eden 3 uygulama okulundan biri olarak, İstanbul Harezmi Şenliği ve Sempozyumunda yerini aldı.

12 Harezmi öğrencisiyle yola çıkan öğretmenler Feride Sunar ve Abdulsamet Sönmez, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Kongre Merkezi’nde yerlerini alarak, poster ve afişlerini asıp, gelen misafirlere 20 hafta boyunca yaptıkları çalışmalarını sergiledi.

Sergide Harezmi öğrencilerimizin tespit ettiği HİS cümlesi olan ‘Ortaokullarla aynı binada olmanın beraberinde getirdiği sorunlar’ın ve sorun çözümü aşamasındaki Arduino ile kodlama çıktıları ilgi gördü. İstanbul İl MEM’in okulumuza takdim ettiği plaketin ardından, öğrenci ve öğretmenlerimiz kampüs alanında kendilerine tahsis edilen yerde, ziyaretçilere Arduino ile kodlama atölyesi yaptılar.

Harezmi ders senaryolarını hazırlarken emek veren, öğrencilerini ilmek ilmek dokuyan fedakar öğretmenlerimiz Fatma Şenses Güneş, Feride Sunar, Abdulsamet Sönmez ve onların minik Harezmilerine ve destek veren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Şube Müdür Akın Ergen, İl Koordinatörü Feride Başak Başar, İlçe Koordinatörü İlkay Önen Düzgün ve Okul Müdürü Tarık Can’a teşekkür ettiler.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica