Raporlar

Başkan Hürriyet: Büyükşehirin bu garabet rakamlarını biri açıklasın

Başkan Hürriyet: Büyükşehirin bu garabet rakamlarını biri açıklasın

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, meclis toplantısında gündeme gelen kiralık araç konusuna dair yaptığı basın toplantısında Büyükşehir Belediyesinin ihalesini de ortaya koyarak, “Büyükşehirin kiralama ihalesinde yaklaşık maliyet 190 milyon, en yüksek teklif 271 milyon, en düşük 111 milyon. Bu garabet ortamda biri bunu açıklasın. Halkımız gerçeği öğrensin” dedi

Yürüyüş yolunu doğrudan teslim ile verenler, Kent Konut’ta Zeray İnşaat’ın zehir zemberek açıklamaları aklımızda. Kent Meydanı ihalesi Nisan ayında 148 milyona yaklaşık maliyetle ihaleye çıkılıyor, tek firma giriyor, 215 milyon fiyat veriliyor. İki ay sonra yaklaşık maliyet 215 milyon yaklaşık maliyet veriliyor. En düşük teklif 177, en yüksek 229 milyon. Nasıl oluyor bu? Büyükşehirin araç kiralama ihalesinde yaklaşık 190 milyon lira maliyet belirleniyor. En düşük teklif 111 milyon lira. En yüksek teklif 271 milyon lira. Birisi bunları açıklasın. Biz bu garabet, kirli ortamda bu işi satın alma yoluyla çözmek istiyoruz. Bunu kamu bilsin. Halk, parasının nasıl kullanıldığını bilsin diye bu toplantıyı yapmak istedik.

“HALKIMIZ BU KONUDA BİLGİLENSİN”

Kocaelispor’da bile başkan kendi kızını bile danışman yapmadı mı? Kendi ellerine bakmadan kalkıyorlar bize rakamlarla oynayarak, algıyla oynayarak, karalama kampanyalarıyla bizim gayretlerimizi perdeliyorlar. Biz bu konuda haklıyız. Bu araçlar 2 yıl sonra 250-300 milyon lira bedel olacak. O yüzden de halkımız bu konuda bilgilensin. Daha önce yaptık. Bu satın alma bütün belirsizlikleri ortadan kaldıracaktır. 15 gün sonra enflasyon mu düşecek. Süre uzadıkça işlerimiz aksıyor. Neden süre kaybediyoruz.

“KAMU LEHİNE HİZMET”

2 yıl önce hesap yaptık tuttu, şimdi de hesap yapıyoruz ve tutacağına inanıyoruz. Hatta daha iyi şartlarda da olacağına inanıyoruz. Eğer başarabilirsek biz bütün araçlarımızı satın almak istiyoruz. Bütün süreçleri engellenmeden 125 milyon krediyi alabilirsek masrafıyla, faiziyle her zaman belediyenin ve kamunun lehine bir hizmet olacak. Bizden sonraya da bir eser bırakmış olacağız.

“BÜYÜK BİR ÇABA İÇERİSİNDEYİZ”

Kamuya bir menfaat sağlamış olacağız. Kişiler değil kamu kazansın. Firmalar değil vatandaş kazansın. Hizmetin sürekliliği olsun. Bu zor koşullarda ekonominin patladığı, halkın nefes alamayacağı bir durumda belediyelerin de hizmetlerinin kesintiye uğramaması için büyük bir mücadele veriyoruz. Karalama kampanyalarına hiçbir şekilde fırsat vermeksizin amaçlarımız ezilmesin, amaçlarımız heba olmasın diye büyük bir çaba içerisindeyiz.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica