Raporlar

Başkan Hürriyet: “İzmit, harabelerin arasından cazibe merkezine kavuşacak!”

Başkan Hürriyet: “İzmit, harabelerin arasından cazibe merkezine kavuşacak!”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğüyle yıllarca kişilerin elinde heba edilen Gölkay Park, yeniden hayat buluyor. Kentin yeni cazibe merkezlerinden biri olacak Gölkay Park Yeni Nesil Yaşam Alanı’nın temeli bugün atıldı

Fatma Kaplan Hürriyet
Fatma Kaplan Hürriyet

Sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşlara dokunacak çalışmalarına devam eden İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Gölkay Park’ı yeniden İzmitlilere kazandıracak. Yıllarca kişilere teslim edilen ve bir harabeye dönüşen Gölkay Park, vatandaşların doğayla iç içe olabileceği, nefes alabileceği, güvenilir mimari yapısı ile İzmit’in sosyal alanlarından biri olacak. Bu kapsamda kentin yeni cazibe merkezlerinden biri olmaya aday Gölkay Park Yeni Nesil Yaşam Alanı’nın temeli bugün atıldı. Temel atma töreninden önce Yeşilova Merkez Camii hatibi Yusuf Sönüksün temel atma duası gerçekleştirdi.

YOĞUN KATILIM

Temel atma törenine TBMM Başkanvekili ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, İyi Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Demokrat Parti Kocaeli İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, CHP Kocaeli Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, CHP İzmit Kadın Kolları Başkanı Mediha Satıcı, İyi Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz, Deva Partisi İzmit İlçe Başkanı Çağrı Çakıcı, ADD İzmit Şube Başkanı Ahmet Kavaz, KYÖD Başkanı Uğur Saral, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, Çayırköy Mahalle Muhtarı Aşır Akbaba, Sepetçi Mahalle Muhtarı Nejdet Çetin ve çok sayıda misafir katıldı.

“MUTLUYUZ, GURURLUYUZ”

Kentin gelişimini desteklemek ve halkın refah içinde yaşamasını sağlamak amacıyla her geçen gün hizmetlerine bir yenisini ekleyen Başkan Hürriyet, “Burada sizlerle Yeni Nesil Yaşam Alanı projemiz Gölkay Park’ın temel atma töreni için bir aradayız. Bunun için mutluyuz, gururluyuz. Çünkü kentimiz hizmetlerin en iyisini, en güzelini, en vizyonerini hakkediyor düşüncesiyle göreve geldiğimizden bu yana ekip arkadaşlarımızla birlikte büyük mesai harcıyoruz. Bu mesaiyi harcarken büyük bir titizlik ve özveriyle de yolumuza devam ediyoruz.

“ÜZERİNE KAÇAK YAPILAR EKLENDİ”

Daha da önemlisi kentin atıl kalmış alanlarının, aslında çok kıymetli olup o kıymeti bir türlü verilememiş alanlarının marka değerini yükseltmeye, cazibesini arttırmaya çalışıyoruz. Birazdan temelini atacağımız ve kısa süre sonra hayata geçireceğimiz bu alan bizden önceki yönetim tarafından 10 yıllığına işletmelere kiralanan bir yerdi. İşletmeler tarafından da maalesef tüm imar kurallarına aykırı bir şekilde statiği, güvenliği ve marka değeri hiç düşünülmeden, üzerine yeni yeni kaçak yapılar eklendi. Bu yüzden de altındaki toprak kaçak yapıları kaldıramadığı için yavaş yavaş göçtü. Kar yağdığında üzerindeki kar yığınını bile kaldıramayacak duruma geldi.

“GÖLKAY’I KURTARMA KARARI ALDIK”

Biz yönetime geldiğimizde Gölkay’ın sahibi artık halkımız olmalı dedik. Diğer tesislerimizde de olduğu gibi. Kamu alanları kamunundur, halkındır ve halk buraları birilerine bağımlı olmadan, birilerinin kişisel çıkarlarına bağlı olmadan rahat rahat kullanabilmelidir düşüncesiyle burası da halkımızın olmalı dedik. Üzeri kaçak yapılarla doldurularak adeta eziyet edilen Gölkay’ı en baştan yapma, hak ettiği değere kavuşturma ve Gölkay’ı kurtarma kararı aldık.

“DOĞRU BİLDİĞİMİZDEN VAZGEÇMİYORUZ”

Gerçi ne yazık ki yaptığımız her işe kara çalmaya çalışan, bahanelerle engellemeye çalışanlarla da mücadele etmeye çalışıyoruz. Biz yılmıyoruz. İnandığımız, doğru bildiğimiz hiçbir işten de vazgeçmiyoruz. Çünkü bizim amacımız ve önceliğimiz halkımız. Böyle olunca da elimizden geldiği kadar o seslere kulakları kapatıyoruz. Çünkü biliyoruz ki suyun üstünde yürüsek yüzme bilmiyor diyecekler. Tabi burası için de bir sürü şey söylediler. Onları da Allah’a havale ediyorum.

“GÖLKAY PARK ÇÖKERKEN NEREDEYDİNİZ?

Dediler ki Gölkay kaderine terk edildi, Gölkay çürüyor. Yok efendim tesisi mahvetmişiz, burası dünya çapında bir yermiş, yazık etmişiz. İnsanlarımızı kandırmaya yönelik açıklamalar yaptılar. İnsanlarımızı geçmişi unutmadığını unutanlar bu cümleleri sarf ettiler. Şimdi biz de buradan tam da bu alandan soruyoruz: Burası 10 yıldan beri çürürken neredeydiniz? Burası kitabına uydurulan kaçak yapılarla doldurulurken neredeydiniz? Bu kaçak yapılar yüzünden Gölkay Park yavaş yavaş çökerken neredeydiniz? 10 yıllık bir yapıya milyonlar harcanmış ve milletimizin bu paraları heba edilirken neredeydiniz? Bir kar yağışına bile dayanamayıp çöken çatıları neden görmediniz?

“KENDİ MİMARLARIMIZ MUHTEŞEM BİR PROJE ÇİZDİ”

Üzülerek söylemek istiyorum ki; sadece 11 yılda Gölkay bu duruma geldi. Yıkmadan önceki halini hepiniz gördünüz. Kullanılamaz ve berbat bir haldeydi. Kısacık bir zamanda o hale geldi. Yönetime geldikten sonra İzmit’in ve siz değerli İzmitlilerin hakkını savunmaya başladığımız ilk günden itibaren bu duruma dur dedik. Gölkay Park’ın proje detaylarını çalışırken gelecek vadeden, sürdürülebilir bir anlayışla çalıştık. Hatta bundan önce birkaç proje önerisi daha çalıştık. Daha iyisi, daha güzeli olsun diye ciddi kafa yorduk. En son çalıştığımız bu projenin oluşması aşamasında yeni nesil yaşam alanı olma fikrini İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beltur Genel Müdürü ve çalışma arkadaşları bize önermişti. Onların vizyoner bakışları ve destekleri de bize ufuk açıcı oldu. Beltur yöneticilerine selamlarımı ve teşekkürlerimi iletiyorum. Onların verdiği ufacık bir fikir ile bizim kendi bünyemizdeki mimarlarımız muhteşem projeyi çizdi.

“ZENGİN BİR ÇEKİM ALANI OLACAK”

Yeni Nesil Yaşam Alanı Gölkay Park projesi ile burasının gerçek potansiyelinin değerlendirilmesini, doğal ve fiziksel kaynakların birbirine olabildiğince uygun kullanılmasını istiyoruz. 7’den 70’e bütün yaş gruplarına hitap eden, geleneksel olduğu kadar yeni nesil Z kuşağının da keyifle gidebileceği box kafeleri ile tüm İzmitlilerin zengin bir çekim alanı oluşturacak. Gölün sahip olduğu tüm doğal güzelliklerin etkin bir şekilde değerlendirilmesi için projemizi gölden uzak değil gölle bir bütün olarak ele alacağız. Gölün çevresi için de yapmış olduğumuz peyzaj projemiz ve tadilat projemiz de tamamlandı. İhalesini gerçekleştirdik. Yakın zamanda ihale komisyonu sonuca erdirdiğinde oraya da başlayacağız. Hem bu alan hem de gölün etrafı aynı anda yenilenmiş olacak.

“ÇAĞIN ÖTESİNİ DE DÜŞÜNEREK”

Yeni Nesil Yaşam Alanı Gölkay Park projemizi çağın gerektirdiği şekilde değil çağın ötesini de düşünerek açık, yarı açık ve kapalı alanlarıyla birlikte hafif çelik sistemler ile tasarladık. Zemin katımında sanki bir meydandaymış hissi oluşturmak için geniş ve açılabilir cephelerle içeri dışarının sınırlarını ortadan kaldırdık. Oturma alanları ve temalı teraslarımızla ziyaretçilerimizi cezbederken alanlara çok büyük bir şeffaflık da sağlıyoruz. Benzersiz kentsel atmosfer yaratan Gölkay Park, food court yani yemek alanı kavramına tamamen yeni bir anlam katıyor.

“GÜLEN YÜZLERİYLE TESİSİMİZDEN AYRILACAKLAR”

Vatandaşlarımızın kıyıyı gönüllerince kullanabilecekleri, geliştirilmiş kentsel donatılarla düzenliyoruz. Ağaçtan meydan, seyir terası, kıyı oturma hattı ve çocuk oyun alanlarıyla, hatta daha önce Gölkay Park’ta olmayan yeşil alanlarıyla buraya gelen tüm misafirlerimiz zamanlarını en kaliteli şekilde geçirecek ve gülen yüzleriyle tesislerimizden ayrılacak. Göreve geldiğimizden beri İzmit’i daha yaşanabilir bir kent haline getirme çalışmalarımızdan sadece bir tanesi bu proje. Elimizde eskimiş olarak bırakılan bu yapıları idare etmek yerine kentimizi daha da güzelleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Yeni Nesil Yaşam Alanı projesinin güzel İzmit’imize ve İzmitlilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

AKAR: HÜRRİYET PROJELERİYLE İNSANA DOKUNUYOR

Törende konuşan TBMM Başkanvekili ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “Biz bu yola çıkarken sarı çizmeleri hizmet için giyeceğiz dedik, cenazelerde ayağımız kirlenmesin diye değil. Belediyenin temel görevleri millete hizmet midir? Evet. Temizlik, kaldırım vs. millete hizmet etmek bununla bitmiyor. O kentin temel ihtiyaçlarını tespit edip onlar üzerinde çözüm üretmek belediye başkanlarının asil görevleri olmasa bile asil görevlerinin de üzerindedir aslında. Son zamanlarda İzmit’e bunu yaşıyoruz. İZGİM, Çınar Akademi, Alzheimer Yaşam Evi gibi projelerle bunu yaşıyoruz. Belediyenin tanımlanan iş görevleri arasında bunlar yoktur. Tabi bu vizyon meselesidir, kentin ihtiyaçlarını belirleme işidir. İnsana dokunma, problemleri giderme işidir. Bunu da en iyi başaran tabi ki İzmit Belediye Başkanı Sayın Fatma Kaplan Hürriyet’tir.

“BİZ HEP BİR ADIM ÖNDE OLACAĞIZ”

Bu projelerden biri de Gölkay… Atıl bir durumda bırakıldı. Devlet işletmeci olmaz dediler, şimdi tarım kredi marketlere döndüler. İzmit Belediyesi kamu alanlarının nasıl kaliteli ve uygun hizmet vereceğini, birilerine peşkeş çekilmeyeceğini gösteriyor. İzmit halkı şanslı çünkü bir rekabet var. Trilyonluk bir bütçe ile 400 milyonluk bir bütçeyi tüm Türkiye karşılaştırıyor. Bu bizim arkadaşlarımızın çalışma azmini arttırıyor. Biz hep bir adım önde olacağız. Çünkü biz betona yatırım yapmıyoruz, insana yatırım yapıyoruz. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

YILDIZLI: İZMİT BELEDİYESİ HALKA DOKUNUYOR

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, “İzmit Belediyesi halka dokunan projeler yapmaya devam ediyor. Önemli olan işte bu gördüğünüz hizmetler. Daha önceden buranın kullanım şeklini biliyoruz. Şimdi yapılacak iş ile burası çok amaçlı kullanılacak. Gerçekten İzmit’in hak ettiği bir proje. Diyorlar ki: İzmit Belediyesi bir şey yapmıyor. İzmit Belediyesi halka dokunan projeler yapıyor. Diğer belediyelere baktığınız zaman aradaki farkı göreceksiniz. Diğer belediyelerin yaptığı etkinlikten haberi olan var mı? Başladıkları projeleri hepsi yarım. Hepsini dolaşın, aradaki farkı göreceksiniz. Fatma Hanım’ı kutluyoruz, bizler arkasındayız. Tebrik ediyorum” dedi.

YILDIZ, “TEMEL ANLAYIŞ MİLLETE HİZMETTİR”

İyi Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, “Böylesi güzel bir tesis için bizi sizlerle buluşturduğu için Belediye Başkanım ve ekibine teşekkür ediyorum. Fatma Hanım şunu gösterdi ki: bu işler artık belediyeciliğin temel felsefesi, bir lütuf değil. Yapılan hizmetlerin Kocaeli’de veya İzmit’te hiç fark etmez bir lütufmuş gibi sunulması doğru değil. Belediyeciliğin temel anlayışı millete hizmet etmek. Sayın Belediye Başkanımız bunu 3 buçuk yıldır en iyi şekilde gösteriyor” ifadelerini kullandı.

NAZLIGÜL, “KALİTE, İZMİT’TE YAŞAM ŞEKLİDİR”

Demokrat Parti Kocaeli İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, “İzmit Kocaeli’nin 12 ilçesinden biri ama İzmit yaptığı hizmetlerle ne Darıca ile ne de Gebze ile kıyaslanabilir. İzmit yaptığı hizmetlerle kendisinin neredeyse 12 kat bütçesiyle hizmet veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile kıyaslanıyor. İzmit Belediyesinin başarılı olduğu buradan bellidir. Kalite İzmit için bir ayrıcalık değil yaşam şekli olacak diyoruz. İnşallah İzmit gülümsemeye devam edecek” dedi.

AKBABA, “MAHALLEMİZE VE KENTİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Çayırköy Mahalle Muhtarı Aşır Akbaba, “Yaklaşık 20 gün önce mahallemizde açılışını yaptığımız Lavanta Parkı ve Lavanta Kafe Gülümse ile İzmit’imize büyük bir değer katmıştık. Bugün de yine burada Gölkay Park Yeni Nesil Yaşam Alanı’nın temel atma programındayız. Bu projelerin mimarı Sayın İzmit Belediye Başkanım Fatma Kaplan Hürriyet’i tebrik ediyor ve kendisine teşekkür ediyorum. Kentimize, mahallemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından konuklarla birlikte butona basılarak, projenin ilk betonu dökülerek temel atma töreni alkışlar arasında gerçekleştirildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica