Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Başkan Büyükakın: Ahilik teşkilatı, birlik ve beraberliğin bel kemiğidir

Başkan Büyükakın: Ahilik teşkilatı, birlik ve beraberliğin bel kemiğidir

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Ahilik Haftası kutlama programları çerçevesinde Ahilik Kutlama Komitesi’nde yer alan Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Kocaeli Esnaf Sanatkâr Odaları Başkanı Kadir Durmuş ile Ahilik Kutlama Komite üyelerini makamında ağırladı

Yılın Ustası Ömer Sünük, Yılın Kalfası Nurullah Avcı ve Yılın Çırağı seçilen Mert Okur’u ayrıca tebrik eden Başkan Büyükakın, “Ahilik Teşkilatı, yüzyıllarca bu kadim topraklarda ticaretin, dayanışmanın, birliğin ve beraberliğin bel kemiğidir” dedi.

“MEDENİYETİMİZDEN BESLENMEYE DEVAM ETMELİYİZ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Büyükakın, “Ziyaretiniz nedeniyle hepinize çok teşekkür ederim. Ahilik haftasının önemine ve ahiliğin anlatılması için verdiğiniz çabayı da takdir ediyorum. Hepimiz biliyoruz ki ahilik, ahlaktır. Ahilik geleneği; akıl, ahlak gibi sevgi, kardeşlik ve karşılıklı dayanışmanın bir arada olduğu muazzam bir sosyal kuralların birleşimidir” ifadesini kullandı. Ahilik geleneğine uygun ticaret yapan esnafları da tebrik eden Başkan Büyükakın, “Tarihimizden gelen bu yüksek medeniyetimizden beslenmeye devam etmeliyiz. Burada çok önemli değerlerimiz var. Ahilik anlayışının yayılması için elimizden geleninin fazlasını yapmalıyız” şeklinde konuştu.

“BİZLERE ÇOK DESTEK VERDİNİZ”

Görüşmede Kocaeli Esnaf Sanatkâr Odaları Başkanı Kadir Durmuş, “Esnafa değer ve destek veriyorsunuz” diyerek şunları söyledi: “Tahir Başkanım, sizde esnaf çocuğusunuz. Bizi çok iyi anladığınızı biliyoruz. Bugüne kadar bizlere çok destek verdiniz, vermeye devam ediyorsunuz. İnşallah esnafın yanında olmakla birlikte destekçisi olmaya devam edeceksiniz” ifadelerini sarf etti. Birliktelik yapılan görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica