Ekonomi

Başkan Zeytinoğlu, Bütçe Gerçekleşmelerini Değerlendirdi

Başkan Zeytinoğlu, Bütçe Gerçekleşmelerini Değerlendirdi

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan ağustos ayı bütçe gerçekleşmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Zeytinoğlu, “Ağustos ayında bütçe gelirleri 305.93 milyar TL, bütçe giderleri 302.34 milyar TL olarak gerçekleşti. Giderlerdeki artış yüzde 186.0, gelirlerdeki artış yüzde 108.8 oldu. Bu gelişmelerle bütçenin ağustos ayında 3.58 milyar TL fazla verdiğini görüyoruz. Ocak-ağustos dönemi bütçe fazlası ise 33.12 milyar TL oldu” dedi.

AYRINTILARI PAYLAŞTI

Zeytinoğlu açıklamasının devamında, “Bütçe gelirleri kapsamında; vergi gelirleri ağustos ayında 271.8 milyar TL olarak gerçekleşti. Vergi gelirlerinde gerçekleşen yüzde 107.3’lük artışın bütçeyi önemli ölçüde desteklediğini görüyoruz. Alt kalemlerinde; gelir ve kazanç üzerinden alınan vergilerde yüzde 105.1’lik, dahilde alınan mal ve hizmet vergilerinde yüzde 78.1’lik, ÖTV’de yüzde 114.5’luk artışlar var. Ağustos ayında ithalat artışlarından, ithalden alınan KDV’de de yüzde 164.4’lük artış olduğunu görüyoruz. Giderler tarafında ise ağırlıklı olarak cari transferler, mal ve hizmet alım giderleri, sermaye giderleri ile borç verme kalemlerinde olduğu görülüyor” diye konuştu. Bütçe giderlerindeki artış oranının enflasyonun çok üzerinde olduğuna dikkat çeken Zeytinoğlu, denk bütçenin önemine değinerek, bu durumda daha düşük maliyetle daha fazla kredi imkanına ulaşılabileceğini ifade etti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica