Mustafa Göksel

Yeşilçam ve Türk Sinemamızın Kötü Adamları

Yeşilçam ve Türk Sinemamızın Kötü Adamları … “Kimisi çekime gittikleri bir Anadolu mecrasında film çekimlerine gittikleri şehir ilçe veya köylerde kovalandıkları bile olmuşlardır…” yorum/haber…
Efsane yazı dizisi – Mustafa Göksel

Yeşilçam ve Türk Sinemamızın Kötü Adamları

Arkadaşlar çok sevgili değerli okurlarım sizler için muhteşem bir yazı dizisi ile bomba gibi geliyorum. Sizler için Yeşilçam ve Türk Sinemamızın Kötü Adamları konulu yazı dizimde sizlere Sinemamıza damga vurmuş en kötü adamlar olan karakter oyuncusu ve dev sanatçıları anlatacağım.

Aslında onların hepsi Altın kalpli birer devler ama canlandırdığı karakterler ile bazen sokaklarda caddelerde kısacası gerçek hayatlarında yerine göre öfke ile karşılanmışlardır. Çektikleri bazı filmlerde kötülük yaptıkları için rol icabı da olsa insanların garip tepkileri ile karşılaşmışlardır.

Bu sanatçılarımızdan kimilerinin çocukları dövülmüştür, kimilerinin işlettiği kahvesi taşlanmıştır. Kimisi çekime gittikleri bir Anadolu mecrasında film çekimlerine gittikleri şehir ilçe veya köylerde kovalandıkları bile olmuşlardır. Suratlarına tükürülenler bile vardır belki.

Ama onlar hiçbir zaman bunlara alınmamışlar ve halkın sevgilisi olmuşlardır çoğu zaman. Olumsuz tepkiler de bizim kaçak tüpü çakmakla kontrol eden ne bileyim söktüğü makina dan parça artıran bir millet olduğumuz için biz Türklerce bu tepkiler normaldir.

“sanatçılarımız rol icabı işini yapmaktadır”

Hala evlerde dizileri seyrederken bile izlediğimiz dizilerde onu gerçek sanarak kapılıp giden annelerimiz büyüklerimiz kahretsin pislik herif lanet olsun sana vay şerefsiz falan gibi gaza gelirler. Halbuki orada o sanatçılarımız rol icabı işini yapmaktadır. Birçoğu gerçek hayatlarında düzgün güzel toplumda yeri olan insanlar olarak yaşamaktadır. Bazı kötü alışkanlıkları olan yaşamı bozuk olanlar tabii ki arada çıkar ama buda onların özel hayatıdır bize düşmez.

Bu sanatçılarımızın yer aldıkları projelere verilen tepkiler olumlu ya da olumsuz olsun toplumun onlara aslında mesleklerince verdikleri birer nottur.

Atıf Kaptan’dan tutun Ahmet Tarık Tekçe’lere, Hüseyin Peyda’ dan tutunda Bilal İnci, Hikmet Taşdemir, Turgut Özatay, Kazım Kartal, Nuri Alço, Eriş Akman, Cem Erman, Eray Özbal gibi bir Yıldırım Gencer gibi Bir Ekrem Gökkaya gibi karakter oyuncusu olan duayen sanatçılarımız aslında toplumda birer altın madenidirler hem sinemamızda yerine göre hem de Türk tiyatromuzda sizler ile bu kötü adamları buluşturuyoruz.

Yazı dizimin tanıtımını yaparak önümüzdeki hafta ilk büyük duayen kötü adam sanatçımız ile başlayacağımı ilan ediyor ve Hepinize bilinçli miraslar alacağınız okumalar diliyorum.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica